logo

Vejen til designbeskyttelse

Bestilling

Vi modtager din bestilling med billeder eller tegninger af designet

Ansøgning

Vi udarbejder en ansøgning, som indleveres til den relevante myndighed i det land, hvor du ønsker beskyttelse

Registrering

Designmyndigheden behandler din ansøgning. Dette vil typisk tage 3-4 uger. Du modtager herefter et registreringsbevis.

Fornyelse

Designregistreringen er indledningsvis gyldig i 5 år. Vi sørger for at advisere dig i god tid før fornyelsen af din designregistrering

Kravene for designbeskyttelse

Når du ansøger om registrering af dit design, er der to hovedbetingelser, der skal være opfyldt, for at dit design kan beskyttes effektivt:

Betingelse 1: Krav om nyhed

Kravet om nyhed er et centralt element i beskyttelsen af designrettigheder.

En designregistrering giver rettighedshaveren en eksklusiv ret til at bruge designet og forhindre andre i at producere eller sælge varer, der indeholder det samme design. Men for at opnå beskyttelse skal designet opfylde kravet om nyhed.

Kravet om nyhed betyder, at designet skal være nyt og originalt, og det må ikke have været offentligt tilgængeligt før indleveringen af ansøgningen om registrering. Hvis designet allerede er kendt eller gjort offentligt tilgængeligt, kan det ikke registreres som nyt design.

Det er vigtigt at påpege, at nyhedskravet kan variere fra land til land. I Europa, for eksempel, anses et design for at være nyt, hvis det ikke tidligere er blevet offentliggjort i nogen form i EU eller et andet land inden for de seneste 12 måneder før indgivelsen af ansøgningen.

Betingelse 2: Krav om individuel karakter

følge EU's Designforordning er et design karakteriseret ved sin individuelle karakter, hvis det samlede indtryk, det giver til en informeret bruger, adskiller sig væsentligt fra det samlede indtryk, der gives af et andet design, der tidligere er blevet offentliggjort.

Det betyder, at hvis designet ikke adskiller sig væsentligt fra eksisterende design, vil det ikke opfylde kravene til individuel karakter og dermed ikke være registreringsdygtigt.

Kravet om adskillelse er en af de mest komplekse betingelser, da det involverer en vurdering af, hvorvidt et design er tilstrækkeligt adskilt fra andre tidligere registrerede designs eller offentligt tilgængelige designs.

Kravet om adskillelse kan opfyldes på forskellige måder. Det kan for eksempel ske gennem brug af forskellige former, farver, mønstre, teksturer og materialer i designet. Det kan også ske gennem en unik kombination af elementer eller ved at tilføje nye funktioner til designet.

Designregistrering i EU

Beskyt dit design i alle 27 EU-lande inklusiv Danmark

6.125,- ekskl. moms

Bestil

Designregistrering i Norge

Beskyt dit design med en designregistrering i Norge

5.180,- ekskl. moms

Bestil

Designregistrering UK

Beskyt dit design med en designregistrering i UK

3.950,- ekskl. moms

Bestil

GRATIS RÅD OG VEJLEDNING

Træk på vores specialisters store viden og erfaring med rettighedsbeskyttelse i hele verden.

Udfyld formularen, så hører du fra os i løbet af kort tid. Det er naturligvis helt gratis.

Du kan også ringe til os på 70 22 88 68

Skriv til os

Vores erfarne specialister er klar med råd og vejledning. Udfyld formularen, så hører du fra os i løbet af kort tid.

Book et møde med os

Nu kan du mødes online med vores specialister og få gratis rådgivning om rettighedsbeskyttelse. Indtast oplysningerne i formularen, så vender vi hurtigst muligt tilbage med en mødeinvitation.