logo

Kopiprodukter og krænkelser

Kopiering af design er et stigende problem i hele verden. Det er heldigvis muligt at beskytte og håndhæve rettigheder til design.

Rettigheder.dk er en del af Otello Advokatfirma, som yder specialiseret rådgivning om beskyttelse og håndhævelse af rettigheder. Vi fører sager ved domstole og voldgiftsretter, og yder bistand i forbindelse med sager ved internationale myndigheder og klagenævn.

Er dit design blevet krænket?

Krænkelser af design kan være uagtsomme eller forsætlige. En virksomhed kan for eksempel ved et »uheld« introducere et nyt produkt uden at være bekendt med at andre har en tidligere rettighed til samme design.

Hvis et design krænkes enten i form af en efterligning eller en direkte kopi af designet, er det vigtigt at reagere meget hurtigt.

Der er typisk flere forskellige reaktionsmuligheder, som må tilpasses den konkrete situation.

Er der tale om en mindre »utilsigtet« krænkelse, er det ofte tilstrækkeligt at sende en skriftlig advarsel til den krænkende part. Er der derimod tale om en mere ondsindet og eventuelt vedvarende trussel, vil der ofte være behov for en mere robust reaktion gennem retssystemet, herunder anlæggelse af en forbudssag. Dette gælder ikke mindst, når der skal sættes ind for at få lukket en producent eller forhandler af forfalskede varer.

Du er altid velkommen til at kontakte vores specialister og få en gratis vurdering af din sag.

Se i øvrigt vores vidensdokument Krænkelser

Kontakt os

KONTAKT OS

Få råd og vejledning fra vores erfarne specialister

Udfyld formularen, så hører du fra os i løbet af kort tid.

70 22 88 68

Mandag til fredag fra 8:00 - 16:00

Skriv til os

Vores erfarne specialister er klar med råd og vejledning. Udfyld formularen, så hører du fra os i løbet af kort tid.

Book et møde med os

Nu kan du mødes online med vores specialister og få gratis rådgivning om rettighedsbeskyttelse. Indtast oplysningerne i formularen, så vender vi hurtigst muligt tilbage med en mødeinvitation.