I både Danmark og EU er det muligt at få registreret et varemærke, selvom der findes ældre rettigheder, som ansøgeren risikerer at krænke ved registreringen.
Hvis du for eksempel via en overvågning er blevet bekendt, at der er indleveret en ansøgning vedrørende et identisk eller lignende mærke, har du mulighed for at indlevere en indsigelse og derved forhindre at mærket registreres.
I Danmark kan der indleveres indsigelser mod nye registreringer i indtil to måneder efter registreringens offentliggørelse i Dansk Varemærketidende. Drejer det sig sig om en EU varemærkeansøgning, kan der indleveres en indsigelse i indtil tre måneder efter bekendtgørelsen af EU-varemærkeansøgningen.
Under indsigelsessagen får ansøgerne adgang til at udtale sig og mulighed for at fremføre eventuelle modpåstande. Såfremt indsigelsen er fremsat med henvisning til, at det foreløbigt registrerede mærke er forveksleligt med et tidligere registreret mærke, kan ansøgeren anmode om, at indsiger dokumenterer, at det tidligere mærke er brugt i overensstemmelse med reglerne om brugspligt. Anmodningen bliver imidlertid kun behandlet, hvis der er forløbet mere end 5 år siden indsigers varemærke blev registreret.
Når en sag er tilstrækkeligt oplyst, og parterne har haft lejlighed til at udtale sig om de faktiske oplysninger, træffes afgørelse i sagen. Afgørelsen kan gå ud på, at det foreløbigt registrerede mærke gøres helt eller delvist ugyldigt, eller at mærket fortsat skal bestå.
Kontakt vores specialister
Vi er klar med råd og vejledning → KONTAKT OS