logo

Vejen til dit varemærke

Ansøgning/bestilling

Når vi modtager din bestilling, udarbejder vi en ansøgning, som herefter indleveres til den relevante myndighed i det land, hvor du ønsker beskyttelse

Undersøgelse

Når ansøgningen er indleveret, undersøger myndigheden om ansøgningen opfylder de formelle krav, herunder kravene til særpræg

Offentliggørelse

Når varemærket er godkendt, offentliggøres ansøgningen. Herefter kan andre indenfor en frist af typisk 2 -3 måneder gøre indsigelse mod registreringen

Registrering

Efter udløbet af indsigelsesperioden vil varemærket blive endeligt registreret og du modtager registreringsbevisetOpfølgning

Registreringen er indledningsvis gyldig i 10 år, men kan herefter fornyes for yderligere 10 år. Vi overvåger fristen og sørger for at du modtager besked om fornyelse i god tid inden fristens udløb.

Krav om særpræg

For at få registreret sit varemærke, er det en betingelse at varemærket har fornødent særpræg. I kravet ligger, at varemærket skal være egnet til at adskille et produkt fra andre produkter inden for samme vareklasse.

Endvidere følger af kravet om særpræg, at et varemærke ikke må være beskrivende for de produkter, hvorunder varemærket påtænkes anvendt. Et mærke anses for beskrivende, når mærket udelukkende består af ord eller figurer, der kan beskrive en egenskab ved de varer eller tjenesteydelser, som mærket søges registreret for.

Som eksempler på varemærker, som ikke har kunnet registreres, som følger af at de var beskrivende, kan nævnes: ”MASSIVELEMENTER”, ”RIGTIG FLØDESKUM”, ”LET AT PASSE” og ”REN TAND”.

Prioritet

En varemærkeansøgning får prioritet fra ansøgningsdatoen. Det betyder, at varemærket reelt er beskyttet fra det tidspunkt, hvor ansøgningen er indleveret, selvom der måtte forløbe adskillige måneder før registreringen er endeligt gennemført.

Prioriteten betyder at varemærkeansøgningen får førsteret i forhold til andre varemærker, der er ansøgt eller taget i brug i tiden efter ansøgningstidspunktet.

Søg i databaser

Inden du tager et navn eller logo i brug, eller ansøger om registrering af et varemærke, er det en god ide at undersøge, om andre har registreret et lignende mærke.

Med vores søgesystem kan du nemt og hurtigt få overblik over registrerede varemærker i Danmark, EU og Internationale varemærker ansøgt via Madrid-systemet.

KONTAKT OS

Få råd og vejledning fra vores erfarne specialister

Udfyld formularen, så hører du fra os i løbet af kort tid.

70 22 88 68

Mandag til fredag fra 8:00 - 16:00

Skriv til os

Vores erfarne specialister er klar med råd og vejledning. Udfyld formularen, så hører du fra os i løbet af kort tid.

Book et møde med os

Nu kan du mødes online med vores specialister og få gratis rådgivning om rettighedsbeskyttelse. Indtast oplysningerne i formularen, så vender vi hurtigst muligt tilbage med en mødeinvitation.